ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΞΕΝΑΓΟΣ (GR, ESP, ΕNG)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ

Menu

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μου!


Ως πιστοποιημένη ξεναγός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Τουρισμού (2013) και ως κάτοχος πτυχίου Ιστορίας-Αρχαιολογίας και μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Τέχνης από το Ε.Κ.Π.Α., αναλαμβάνω ιδιωτικές πολιτιστικές ξεναγήσεις και για ομάδες Ελλήνων, ενηλίκων και όχι μόνο!

Η πρότερη επαγγελματική μου εμπειρία περιλαμβάνει θέσεις κυρίως: αρχαιολόγου-ιστορικού τέχνης στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, καθηγήτριας στη γ’βάθμια εκπαίδευση (Hellenic American College of Greece), tour leader σε πολιτιστικές εκδρομές Ελλήνων και υπεύθυνης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Με γνώση, εμπειρία, ενθουσιασμό και σεβασμό για τον περιηγούμενο, οι ξεναγήσεις μου προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και προσφέρουν μάθηση που αποκομίζεται με ευχάριστο και επικοινωνιακό τρόπο.

Είτε πρόκειται για ένα Σύλλογο, μια εταιρεία, είτε για την οικογένειά σας, ή απλώς την παρέα σας, ελάτε να περιηγηθούμε μαζί στη γνωστή και άγνωστη Αθήνα, μαθαίνοντας καλύτερα την πόλη μας, την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και τις κρυμμένες ομορφιές της!

Επισκεφτείτε τη Γκαλερί Φωτογραφιών μου και τις Κριτικές/Reviewsεπιλέξτε κάποιον από τους παρακάτω προορισμούς που σας ενδιαφέρει και συμπληρώστε τη Φόρμα Επικοινωνίας, για να λάβετε την πρότασή μου με το κόστος και άλλες λεπτομέρειες.

Φιλικά,

Νάντια Παυλικάκη

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΞΕΝΑΓΟΥ

ΧΩΡΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ:

Ακρόπολη: γνωστές και άγνωστες ιστορίες και γωνιές του Ιερού Βράχου.
Νέο Μουσείο Ακρόπολης: αρχαίο μεγαλείο και σύγχρονοι συμβολισμοί.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: πανόραμα ελληνικού πολιτισμού με μοναδικά αριστουργήματα, από τα νεολιθικά έως τα όψιμα ρωμαϊκά χρόνια.
Αρχαία αγορά, η «καρδιά» της αρχαίας Αθήνας: το εμπορικό, κοινωνικό, πολιτικό, θρησκευτικό και διοικητικό κέντρο -όπου αναπτύχθηκαν η Δημοκρατία και η Φιλοσοφία- και οι πολλές, ενδιαφέρουσες ιστορίες του.

       Νέα Εθνική Πινακοθήκη: τα αριστουργήματα της νεοελληνικής τέχνης του 19ου και 20ου αιώνα και το ιστορικό-πολιτικό τους πλαίσιο.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: γνωρίστε τον παλαιότερο πολιτισμό της Ευρώπης! (3.000 π. Χ.)
Φυσιολατρική-ιστορική περιήγηση στον Εθνικό Κήπο: τα μυστικά των φυτών και του πρώην Βασιλικού Κήπου.
Βοτανική-μυθολογική ξενάγηση στην αρχαία Αγορά: Όπου τα δέντρα και τα φυτά μας διηγούνται ιστορίες Θεών, Νυμφών και άλλων μυθικών προσώπων, αλλά και μας αποκαλύπτουν τα θεραπευτικά μυστικά τους.
Ιστορική περιήγηση στην αρχαία και παλιά Αθήνα: μνημεία της Πλάκας και του Μοναστηρακίου.
Ιστορία και Μύθοι κάτω από την Ακρόπολη - ανακαλύπτουμε την ιστορία των μνημείων και των ιερών περιμετρικά του Ιερού Βράχου, με τους σχετικούς μύθους τους και με πλαίσιο τα μοναδικά νεοκλασικά της γοητευτικής γειτονιάς.
Ο Περίπατος της Ακρόπολης - το πανάρχαιο μονοπάτι που περιτρέχει τον Ιερό βράχο, όπου μυστηριώδη σπήλαια, ιερά, επιγραφές και πηγές αποκαλύπτουν τις πιο άγνωστες και σαγηνευτικές πλευρές της Ακρόπολης.

    

 

(Όλοι οι παραπάνω χώροι ενδείκνυνται και για παιδιά -με επιτήρηση γονέων-, με την αντίστοιχη προσέγγιση και κάποιες ξεναγήσεις συνοδεύονται από εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες)


ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ:

Μουσείο Μπενάκη: πανόραμα ελληνικού πολιτισμού από την προϊστορία έως τις αρχές του 20ού αιώνα.
Κεραμεικός: Ταφικά έθιμα και γλυπτική τέχνη, αλλά και άμυνα και δημόσια ζωή στην αρχαία Αθήνα.

Ιστορική περιήγηση στα ρωμαϊκά/βυζαντινά/οθωμανικά/νεοκλασικά μνημεία της Αθήνας (επιλέξτε περίοδο που σας ενδιαφέρει και ρωτήστε με για λεπτομέρειες).

"Κρυμμένα στολίδια" της Αθήνας: μνημεία, επιγραφές και άλλα αξιόλογα απομεινάρια του παρελθόντος -που προσπερνάμε, αγνοούμε και βρίσκονται δίπλα μας ή κάτω από τα πόδια μας-, μάς φανερώνουν τα μυστικά της αρχαίας πόλης, από τα κλασικά χρόνια έως τον 19ο αιώνα!
Η Τέχνη του Δρόμου: εντυπωσιακές τοιχογραφίες, νόμιμες και μη, μάς αποκαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο, με ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα από πίσω. Μια ξενάγηση-πανδαισία χρωμάτων, με πολλά μυστικά για τους τοίχους του κέντρου της πόλης!

Μεταξουργείο: η γοητευτική ιστορία που αγνοούμε της δημοφιλούς γειτονιάς: τα πρώτα θέατρα, απίθανες τοιχογραφίες, ιστορικές πλατείες, μέγαρα, αρχαιότητες και η βιομηχανική αφετηρία της χώρας! 

 ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ / ΑΤΤΙΚΗΣ (με μισθωμένο ή ιδιωτικό όχημα), ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Σούνιο: ναός Ποσειδώνα και άλλες κρυφές ομορφιές της «Αθηναϊκής Ριβιέρας».
Ελευσίνα -Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023: ιερά γη της θεάς Δήμητρας και των Ελευσινίων Μυστηρίων.
Δελφοί: «το κέντρο του κόσμου», ο Ναός-Μαντείο του Απόλλωνα, ο τόπος διεξαγωγής των Πυθίων Αγώνων, το Θέατρο και το Μουσείο.
Αργολίδα, κοιτίδα πολιτισμού και μύθων: Μυκήνες, μια ακρόπολη τουλάχιστον 3.500 ετών - Επίδαυρος, θέατρο και Ασκληπιείο).
Αρχαία Κόρινθος, αρχαίος Δίολκος, Ηραίο Περαχώρας

×

Log in