ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΞΕΝΑΓΟΣ (GR, ESP, ΕNG)

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΣ - ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΧΝΗΣ

Menu

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μου!


Ως κάτοχος πτυχίου Ιστορίας-Αρχαιολογίας και μεταπτυχιακού διπλώματος στην Ιστορία της Τέχνης από το Ε.Κ.Π.Α και ως πιστοποιημένη ξεναγός από το Α.Π.Θ., πραγματοποιώ πολιτιστικές ξεναγήσεις-περιηγήσεις και για ομάδες Ελλήνων, ενηλίκων και όχι μόνο!

Η πρότερη επαγγελματική μου εμπειρία περιλαμβάνει θέσεις κυρίως: αρχαιολόγου-ιστορικού τέχνης στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, καθηγήτριας στη γ’βάθμια εκπαίδευση (Hellenic American College of Greece), tour leader σε πολιτιστικές εκδρομές Ελλήνων και υπεύθυνης εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μαθητές σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Με γνώση, εμπειρία, ενθουσιασμό και σεβασμό για τον περιηγούμενο, οι ξεναγήσεις μου προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και προσφέρουν μάθηση που αποκομίζεται με ευχάριστο και επικοινωνιακό τρόπο.

Είτε πρόκειται για ένα Σύλλογο, είτε για την οικογένειά σας, τη σχολική σας τάξη, ή απλώς την παρέα σας, ελάτε να περιηγηθούμε μαζί στη γνωστή και άγνωστη Αθήνα, μαθαίνοντας καλύτερα την πόλη μας, την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και τις κρυμμένες ομορφιές της!

Επισκεφτείτε τη Γκαλερί Φωτογραφιών μου και τις Κριτικές/Reviews, επιλέξτε κάποιον από τους παρακάτω προορισμούς που σας ενδιαφέρει και επικοινωνήστε μαζί μου (με email στο nadiapav12@hotmail ή τηλεφωνικώς στο 6977.975800), για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.

Νάντια Παυλικάκη


ΧΩΡΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ:

Ακρόπολη: γνωστές και άγνωστες ιστορίες και γωνιές του Ιερού Βράχου.
Νέο Μουσείο Ακρόπολης: αρχαίο μεγαλείο και σύγχρονοι συμβολισμοί.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: πανόραμα ελληνικού πολιτισμού με μοναδικά αριστουργήματα, από τα νεολιθικά έως τα όψιμα ρωμαϊκά χρόνια.
Αρχαία Αγορά και Πνύκα: η γέννηση και ανάπτυξη της Δημοκρατίας.
Εθνική Πινακοθήκη και Γλυπτοθήκη: νεοελληνική τέχνη σε ένα όμορφο φυσικό περιβάλλον.
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: γνωρίστε τον παλαιότερο πολιτισμό της Ευρώπης (3.000 π. Χ.)
Φυσιολατρική-ιστορική περιήγηση στον Εθνικό Κήπο: τα μυστικά των φυτών και του πρώην Βασιλικού κήπου.
Φυσιολατρική-ιστορική περιήγηση στη Μονή Καισαριανής, Υμηττός: φυτά, δέντρα, μύθοι, θεοί και πανέμορφα εκκλησάκια «συγγενεύουν» σε έναν μόνο περίπατο!

(Όλοι οι παραπάνω χώροι ενδείκνυνται και για παιδιά -είτε σε σχολικές τάξεις, είτε με επιτήρηση γονέων-, με την αντίστοιχη προσέγγιση και με συνοδεία εκπαιδευτικού υλικού και δραστηριοτήτων)


ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ:

Μουσείο Μπενάκη: πανόραμα ελληνικού πολιτισμού από την προϊστορία έως τις αρχές του 20ού αιώνα.
Κεραμεικός ή/και Α’ Νεκροταφείο Αθηνών: Θάνατος, Ιστορία και Γλυπτική τέχνη, τότε και τώρα.
Ιστορική περιήγηση στην αρχαία και σύγχρονη Αθήνα: μνημεία της Πλάκας και του Μοναστηρακίου, οδός Αιόλου και Αθηνάς, Ψυρρή, κ.ά.).
Ιστορική περιήγηση στα ρωμαϊκά/βυζαντινά/οθωμανικά/νεοκλασικά μνημεία της Αθήνας (επιλέξτε περίοδο που σας ενδιαφέρει και ρωτήστε με για λεπτομέρειες).
"Κρυμμένα στολίδια" της Αθήνας: μνημεία, επιγραφές και άλλα αξιόλογα απομεινάρια του παρελθόντος -που προσπερνάμε, αγνοούμε και βρίσκονται δίπλα μας ή κάτω από τα πόδια μας-, μάς φανερώνουν τα μυστικά της αρχαίας πόλης, από τα κλασικά χρόνια έως τον 19ο αιώνα!
Θρησκευτική ποικιλομορφία της Αθήνας: επίσκεψη σε διάφορους ναούς διαφορετικών δογμάτων.


ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ/ΑΤΤΙΚΗΣ (με μισθωμένο ή ιδιωτικό όχημα)

Σούνιο: ναός Ποσειδώνα και άλλες κρυφές ομορφιές της «Αθηναϊκής Ριβιέρας».
Ελευσίνα: ιερά γη της θεάς Δήμητρας και των Ελευσινίων Μυστηρίων.
Δελφοί: «το κέντρο του κόσμου», ο Ναός-Μαντείο του Απόλλωνα, ο τόπος διεξαγωγής των Πυθίων Αγώνων, το Θέατρο και το Μουσείο.
Αργολίδα, κοιτίδα πολιτισμού και μύθων: Μυκήνες, μια ακρόπολη τουλάχιστον 3.500 ετών - Επίδαυρος, θέατρο και Ασκληπιείο).
Αρχαία Κόρινθος, αρχαίος Δίολκος, Νεμέα

×

Log in